Friday, May 25, 2012

Google+ for Android & iOS

最近 Google+ 終於都更新了 Android client,功能上追回較早前的 iOS 版本,與及加入其他 iOS 沒有的功能。

主要 Android 版可以隨時進行 Hangout,跟朋友進行視像對話。

個人對今次的更新很喜歡,圖片 loading 係 3G 環境下可以接受。

兩個版本的分別︰

1. Android 仍然保能左右 swap 轉換唔同 circles 內容;iOS 改為 dropdown list
2. Android refresh button;iOS 可以下拉 refresh
3. 圖片內容顯示,iOS 比 Android 大
4. 每個 post 的 user title background,Android 係灰黑色,而 iOS 係 profile pic 放大而成

希望自此以後,更多人會用 Google+ 吧!

Android version:


iOS version:
Post a Comment

Google+ Badge